[dropcap]F[/dropcap]ossil energi bliver i stigende grad truet af stadig billigere vedvarende energi, ikke blot i Danmark men i hele verden. At dette i stigende grad også erkendes i investor-verdenen dokumenteres nu i denne nye dokumentarfilm: ”The breakthrough in renewable energy”. I filmen medvirker blandt andre Michael Liebreich fra Bloomberg New Energy Finance, Mike Eckhart som er Managing director i Citigroup og Jochen Wermuth fra Wermuth Asset Management.

Filmen giver et indblik i hvad de enorme prisfald indenfor solceller kan betyde for den globale energi-omstilling, og herunder også for globale investorer. Filmen stiller således det udemærkede spørgsmål: Når først prisen på energi produceret med sol er billigere end kul, gas og olie – hvem vil så stadig investere i fossile brændsler? Filmen har også deltagelse af Robin Berg fra LomboXnet i Holland, som i samarbejde med bilproducenten Renault er i gang med at udrulle at større projekt i den Hollandske by Utrecht hvor man tester om kombinationen af solceller og elbiler kan holde et lokalsamfund velforsynet med strøm. Filmen varer 46 minutter, og er lagt på youtube den 5. maj 2016

(Ovenstående teksts er hentet fra AnsvarligFremtids seneste nyhedsbrev)

Skriv et svar