Analyse: Resultater af en analyse, som Erhvervsfilosofi.dk har foretaget blandt næsten 200 virksomheder viser, at ledende medarbejdere (83 procent) oplever stigende kompleksitet i deres arbejde og at de i dagligdagen ofte må forholde sig til spørgsmål om etik og ansvar.

Undersøgelsen peger på, at oplevelsen af øget kompleksitet har sin rod i øget loveregulering (27 pct.), pres fra offentlighed (34 pct.) og krav fra økonomiske interessenter (27 pct.). Samtidig vurderer 90 procent af de adspurgte, at etik og ansvar jævnligt bør italesættes og prioriteres af ledere på alle niveauer i organisationen. Af dem mener hele 59 procent, altså mere end halvdelen, at etik og ansvar bør være en topprioritet for virksomhedens topledelse. Analyseresultaterne indgår i en større markedsundersøgelse som Erhvervsfilosofi.dk har udarbejdet, i forbindelse med etableringen af mediet som konsekvens af vores modtagelse af mediestøtte.

Desuden viser undersøgelsen i hvilke sammenhænge erhvervsfolk i dagligheden oplever etiske dilemmaer. Søg i nedenstående dynamiske graf og segmenter selv i resultaterne.

13. maj 2015

%CODE1%

 

Skriv et svar